Home     Shop     Blog     Forum     Gallery       Tutorials     Contact Us      
Forum :: Oscraps.com Facebook Twitter


Go Back   Forum :: Oscraps.com > :: Resources :: > Need Help? Ask here (How to :: Tutorials, tips & tricks)
Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

Need Help? Ask here (How to :: Tutorials, tips & tricks) Ever wonder how someone did what they did? Check here, if it's not here, ask!

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-18-2018, 12:14 AM
digiscrapper digiscrapper is offline
Pictures, please
Occasionally passes by
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 232
Default Transparent background disappears.

Sometimes when I import an embellishment with a transparent background, the transparency changes into a solid white background. This happens randomly -- I can work with transparent files earlier on the same layout, and then the next file has a white background. I am in PSE 13

Last edited by digiscrapper; 05-18-2018 at 12:17 AM.
Reply With Quote
  #2  
Old 05-18-2018, 01:31 AM
wombat146's Avatar
wombat146 wombat146 is offline
..aka Ona & lovin' the O

Ozone's Official Praise Queen
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 21,851
Default

Hi there! Has it just started happening? Is it a kit that you have only recently purchased? or is it happening with png files from a variety of kits?
__________________
ONA
Reply With Quote
  #3  
Old 05-18-2018, 01:52 AM
digiscrapper digiscrapper is offline
Pictures, please
Occasionally passes by
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 232
Default

This has been happening on and off for about a year. All the png and psd files are from reputable designers who I use almost exclusively. It may only happen once on a layout
Reply With Quote
  #4  
Old 05-18-2018, 02:20 AM
Madi's Avatar
Madi Madi is offline
Diane

Ozone's One In A MilliOn
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 31,663
Default

I remember that question, seems to happen to more scrappers.

http://ozone.oscraps.com/forum/showthread.php?t=32702

I hope that helps!
__________________
Diane


Reply With Quote
  #5  
Old 05-18-2018, 11:54 AM
digiscrapper digiscrapper is offline
Pictures, please
Occasionally passes by
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 232
Default

I can use an element with perfect transparency works perfect, and when I use it again the transparency is gone
Reply With Quote
  #6  
Old 05-18-2018, 11:25 PM
wombat146's Avatar
wombat146 wombat146 is offline
..aka Ona & lovin' the O

Ozone's Official Praise Queen
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 21,851
Default

There is a great discussion in the link that Diane provided above so perhaps that may give you some answers.

I noticed though that Maureen was also using PSE13 when it happened to her. I missed out on PSE13, went from PSE11 TO PSE14 so maybe it is a PSE13 problem??

As I said in my first post, I have never had this problem at all, and can save the file as a PSD and come back later to work on it and the PNG layers are still transparent. I move my files from File Explorer to PSE and then move the PNG file onto my layout but years ago, when I was using the PSE Organizer I would move them from there and I still had no problems.
__________________
ONA
Reply With Quote
  #7  
Old 05-18-2018, 11:33 PM
digiscrapper digiscrapper is offline
Pictures, please
Occasionally passes by
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 232
Default

Thanks! Today I opened the psd file again, turned off the white element off, and dragged in another element from the same kit. It came in with a transparent background. who knows?
Reply With Quote
Reply

Tags
transparency disappears

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 12:38 PM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2005-2018 Oscraps