Home     Shop     Blog     Forum     Gallery       Tutorials     Contact Us      
Forum :: Oscraps.com Facebook Twitter


Go Back   Forum :: Oscraps.com > :: Resources :: > Need Help? Ask here (How to :: Tutorials, tips & tricks)
Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

Need Help? Ask here (How to :: Tutorials, tips & tricks) Ever wonder how someone did what they did? Check here, if it's not here, ask!

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-07-2008, 08:28 PM
Amanda1201's Avatar
Amanda1201 Amanda1201 is offline

 
Join Date: Mar 2007
Posts: 9,201
Default How to upload layout to the Gallery

Before you begin your uploading process, you want to make sure that your layout is sized properly. You want it to be 72dpi and dimensions should be 600x600. (If you scrap using a size of 11x8.5, just make your width 600 and it should proportionately change your height appropriately.) Also... be sure to check that your layout is 250k or lower in size.

If your layout is any larger than the sizes mentioned above, once you click "Process", it will appear as if it is uploading, but once it finishes your layout will seem to disapper and you will not see it in the gallery. This simply means that your layout was too large and you should resize before attempting to upload again.

Once your layout is sized properly, follow these steps:

First............................................. .................................................. .................................




Then.............................................. .................................................. ................................




Scroll down and then.............................................. .................................................. ...........




Next.............................................. .................................................. .................................




Last.............................................. .................................................. .................................




YAAAAAAY!!!!......... you have just posted your layout and it should now appear in the gallery!



You can then click on the thumbnail of your layout to ensure that it looks the way you want it to. If you see a typo in your description...


First............................................. .................................................. ..................................




Then.............................................. .................................................. .................................



That's it!

Choosing a Designer's Gallery
When choosing a specific designer's gallery to post to, only choose one. There is a 5-layout limit per 24 hours, and if you post one layout to 3 different designer's galleries, that will count as 3 layouts. An alternative would be to post it to the designer's gallery whose products are featured most on your layout. Then, under "keywords" you can type in the other designer's names.

If your layout will not post...
If you click submit to post your layout and it seems to just disappear and does not show up in the gallery, this usually means that your layout size is too large. You will need to resize your layout to the following specifications:
-72 dpi
-no larger than 600x600
-make sure the actual size of your file is 200kb or lower.

For more specific instructions on resizing your layouts in Photoshop, you can see #6 in the following tutorial on my blog that includes screenshots for you.

http://www.taylormade-designs.net/20...ook-pages.html

If you are still unable to get your layout posted after sizing it properly, feel free to CONTACT US with questions!

We are so excited that you have chosen Oscraps for your digital layouts! We can't WAIT to see your creations! Always let us know if you have any questions!!!
__________________
Amanda Taylor
TaylorMade Designs

Last edited by Amanda1201; 12-07-2008 at 06:59 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 11-14-2008, 03:36 PM
pajhnubhlis's Avatar
pajhnubhlis pajhnubhlis is offline
Occasionally logs off
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 1,779
Default Thank you!

This tutorial was sooo helpful!! Thank you!!
Reply With Quote
  #3  
Old 07-11-2009, 08:38 PM
Zippity's Avatar
Zippity Zippity is offline
Only just got here
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 20
Smile Yippee..It worked!

Thank you for the advice, I'm up and running now, lol
Reply With Quote
  #4  
Old 07-01-2010, 11:37 AM
cfaby cfaby is offline
Only just got here
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 4
Default

great tutorial !!!
thanks you
__________________


Reply With Quote
  #5  
Old 01-04-2011, 08:16 PM
Maureen K's Avatar
Maureen K Maureen K is offline
Only just got here
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 9
Smile

Awesome tutorial, thank you
(every site does it a little bit differently so this is extremely helpful)

Happy New Year to you all!
__________________
Maureen
Reply With Quote
  #6  
Old 09-11-2011, 04:01 PM
CookingMyLife's Avatar
CookingMyLife CookingMyLife is offline
Obviously Obsessed!
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 2,653
Default

I seem to have hit a roadblock. I'm in Mac PSE9 and normally use Christy Vanderwall's free action File Save 1 that takes your psd, and makes a 300 dpi 3600x3600 jpeg for printing and then 72dpi jpegs for gallery. I was used to making the default 600x600 a bit larger for another gallery but in trying to make it smaller, I can't seem to get a balance with the pixel size, the <250k overall size and then still keeping the 12x12" size.

I obviously managed the other days I uploaded but really can't get it all together tonight. I'm starting with a 195+MB psd, then my 300dpi print jpeg is 11.9MB. Sadly, since I've had so much ease with the action, I can't recall how to do this manually very well.

So where do I go with that 11.9MB jpeg to get to meet Oscraps upload parameters? tia!

Edited to add: I finally got the steps but geeze, I'm going to email Christy and see if she can help me tweak her action. Does anyone here use it?
__________________
Maureen
My Blog:CookingMyLife
What do we live for if not to make life a little easier for someone?
PSE15/Lightroom?PSCC/iPhone6 IS my camera!/27" iMac

Last edited by CookingMyLife; 09-11-2011 at 04:15 PM.
Reply With Quote
  #7  
Old 09-11-2011, 07:41 PM
suezeeq12's Avatar
suezeeq12 suezeeq12 is offline
Cupcake Ninja
Official Occupant
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 1,617
Default

Hi Maureen - glad you finally got that tweaked enough to get it in. I don't use Christy's action but there is also one other thing I want to mention to you which will help you immensely. When you save your files, instead of a psd, save it as a .tiff file and use LZW compression and save it as a zip. (when you do save as, select the dropdown at the bottom for tiff and when you click save it will give you the option to select the things I mentioned above (the LZW and the zip). Once you do that - go look in the finder and see the difference in file size between the psd and the tiff

Last edited by suezeeq12; 09-12-2011 at 12:03 AM.
Reply With Quote
  #8  
Old 09-11-2011, 11:59 PM
Madi's Avatar
Madi Madi is offline
Diane

Ozone's One In A MilliOn
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 28,738
Default

hereĀ“s another save for web action

http://www.oscraps.com/shop/product....0&cat=0&page=1
__________________
Diane


Reply With Quote
  #9  
Old 09-20-2011, 12:54 PM
CookingMyLife's Avatar
CookingMyLife CookingMyLife is offline
Obviously Obsessed!
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 2,653
Default

I have been trying to upload .jpegs that are 72dpi, 600x600 and under 250kb. When I try to do that the size of the image goes down to much less than a 12x12. I would never try to upload a .psd file. Mine are huge ad I'm sure most of yours are too

Does anyone know if that PaisleePress action works in PSE9? I'm going to try that first, and then maybe go through Suzi's process. eta: the method for PSE9 on a Mac are so much different than the PP instructions for PSE3 on a PC that I'm not going to try and tweak that action. Especially since I don't know how.
__________________
Maureen
My Blog:CookingMyLife
What do we live for if not to make life a little easier for someone?
PSE15/Lightroom?PSCC/iPhone6 IS my camera!/27" iMac

Last edited by CookingMyLife; 09-20-2011 at 01:01 PM.
Reply With Quote
  #10  
Old 09-20-2011, 01:09 PM
mrstoa's Avatar
mrstoa mrstoa is offline
Ozone's Official Praise Mama
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 11,917
Default

I cheat and use "Light Image Resizer" you can download the trial and continue to use it indefinitely - I don't know if it works with a Mac tho.

You can find it here:

http://download.cnet.com/Light-Image...-10529104.html
__________________
Jacqueline - just call me J.
Gallery Admin.

Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 10:28 PM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2005-2007 Oscraps